Kaperspillkonsert med Helene Bøksle

Søndag 14. juli 2024
kl. 21.00

Søndag 14. juli vil Torvet i Farsund forvandles til en arena av mystikk og magi, når Sørlandets egen sangstjerne Helene Bøksle holder årets kaperspillkonsert.

– Vi er stolte over å ha fått en kapasitet som Helene Bøksle til Kaperuka. Når hun inntar Torvscenen i Farsund søndag 14. juli klokken 21.00, håper vi på masse folk og magisk stemning, sier Kjell Rune Nakkestad, prosjektleder for Kaperuka.

Bøksle vokste opp i Harkmark i Mandal og er kjent for sin trollbindende stemme og unike musikalske uttrykk.

Med ni soloalbum på merittlisten, har hun gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Hennes siste utgivelse, «Vegvisir», utgitt i 2022, har høstet strålende kritikker. Albumet førte blant annet til at hun fikk æren av å varme opp for superstjernen Andrea Bocelli under «Palmesus» i Kristiansand.

I 2023 ble hun plukket ut til å delta på Music Norways prestisjetunge eksportprogram for norske artister.

Bøksles musikalske ferdigheter strekker seg også til filmverdenen. Hun har bidratt til filmmusikk på kjente produksjoner som «Birkebeinerne», «Reisen til Julestjernen» og Hollywood-filmen «The Mermaid Chair».

Ett av hennes karrierehøydepunkt kom da hun bidro til musikken i onlinespillet «Age of Conan», som vant den prestisjetunge Hollywood Music in Media Awards (HMMA) i 2008.

Bøksle musikalske reise startet tidlig. Gjennombruddet kom allerede i 2009 med juleplaten «Det hev ei rose sprunge», som solgte til platinaplate.

Siden har hun etablert seg som en av Norges mest fremtredende artister, og samarbeidet med store navn som Bjørn Eidsvåg, David Urwitz, Kurt Nilsen, Secret Garden og Vamp.

– Det er takket være støtte fra gavefondet til Sparebanken Sør at vi kan hente en så attraktiv artist som Helene Bøksle. I tillegg til midler fra gavefondet, har vi tegnet en treårig sponsoravtale med samme bank som gir Kaperuka 200.000 kroner årlig i de neste tre årene, forteller Nakkestad.

Helene BøksleDSF29421