«Sølvskonnerten» i Kulturbokhandelen

Onsdag 13. juli 2022
kl. 19.00

«Sølvskonnerten» – en ramsalt røverhistorie fra virkeligheten

Velkommen til et spennende foredrag om mytteriet på «Plattsburg», en glemt fortelling om mytteri, mord og grådighet. Og en nedgravd skatt på Sørlandskysten.

Året er 1816. Skonnerten «Plattsburg» er på vei fra Baltimore til Tyrkia for å kjøpe opium. Om bord er det 19 kister med mer enn 40 000 gull- og sølvmynter. Dette har noen fått nyss om, og utenfor Madeira gjør mannskapet mytteri og kaster kapteinen og to av offiserene over bord. Mytteristene må finne en fjern havn å gjemme seg i, og peker seg ut uthavnen Kleven utenfor Mandal. Mytteristene strør om seg med penger, og deres ville oppførsel setter sitt preg på det lille stedet. Ryktene når etter hvert den amerikanske konsulen i Kristiansand, men da har mesteparten av mannskapet allerede lagt på flukt.

Ved hjelp av norske og utenlandske kilder forteller historiker og forfatter Dag Hundstad levende og dramatisk om den skjebnesvangre ferden og jakten på de skyldige rundt om i Europa. «Sølvskonnerten» er en internasjonal historie om et amerikansk skip, med en usannsynlig, men sann, kobling til Agder og Norge. Boka er herlig underholdning om hardbarka sjøfolk, et røft liv til vanns, heftig festing til lands – og ikke minst: den elleville jakten på en gedigen sølvskatt.

Forhåndssalg av billetter kr 90 på www.hoopla.no. Boksalg og signering, salg av forfriskninger.

solvskonnerten