Kaperspillet

«Året er 1808, og Norge er i krig. På ordre fra kongen i København kjemper vi mot engelskmennene, som har sendt skipene sin inn i Skagerrak og avskåret oss fra dansk korn og militær hjelp. I norske byer sulter folk, men her nede ved kysten har vi mulighet til å slå tilbake mot engelskmennene. Fiskerne i distriktet har satt kanoner i båtene sine, og seiler ut på havet for å ta engelske skip til fange. Disse skipene blir fraktet tilbake til Loshavn og Farsund, der de selges på auksjon. Dette er Kapertiden.

Men engelskmennene har sett seg lei av det vi holder på med – og de har lagt en slu plan. Mens alle kaperskipene er ute på tokt, har den engelske fregatten HMS Childers blitt sendt for å brenne ned byen. Den eneste som er igjen er den 69 år gamle kaptein Jonas Johnsen, sammen med andre gamle, pluss kvinner og barn. I ermet har de bare ett ess: kanonen som kalles for «Den lille djevelen».

Johnsens sønn, skipper Jonas Jonassen, og mannskapet hans er på vei tilbake til Farsund på kaperskipet Veiviseren. Spørsmålet blir bare om byen vil stå i brann når de kommer frem…»

Kaperspillet er basert på en sann historie og vil utspille seg på torvet og i havnebassenget i Farsund. I dette kaperspillet blir publikum våre gamle, kvinner og barn som må redde byen.

Vi oppfordrer alle til å kle seg anno 1808 og kjempe sammen for å redde byen!

revredS_DSC8921-1920x1280