Jerngrep på Fern Sundes plass

Fredag 14. juli 2023
kl. 11.00 – 17.00

Kaperuka får sin egen variant av «Jerngrep», en kjent øvelse fra tv-serien Mesternes Mester. Jernstangen byttes ut med tau.

– To og to vil konkurrere om gangen. Vi tar tiden på alle som prøver seg. Den som henger lengst, stikker av gårde med førstepremien, sier Øystein Mikalsen, og viser frem tauet sammen med Maria Benedikte Tønnessen Ystgaard.

Einar Øgrey Farsund vil lage en konstruksjon som skal gjøre det mulig å strekke tauet over vannet innerst i bukta ved Fern Sundes plass utenfor Backes Bu.

– Denne aktiviteten vil være åpen for alle hele dagen. Det eneste vi krever er at du finner en å henge med, sier Mikalsen.

– Hvilke egenskaper tenker du er viktige for å gjøre det bra i «jerngrep»?

– Dette handler først og fremst om viljestyrke. Men det er ingen ulempe å være lett i kroppen. Derfor er det ikke gitt at en voksen vinner. Barn er ofte seigere enn voksne når det kommer til slike øvelser. Det eneste som er sikkert, er at konkurransen ender i sjøen – uansett alder på deltakerne, sier Mikalsen.

For ordens skyld kan vi nevne at Nils Jakob Hoff har rekorden i øvelsen «jerngrep» i Mesternes Mester med fem minutter og 24 sekunder.

BUA vil under Kaperuka vil tilby en rekke vannrelaterte aktiviteter ved Fern Sundes plass.

– Emneknaggen vår er «våt moro». Vi håper flere vil få øyene opp for alt det gøye vi har på BUA, sier Mikalsen.

Aktivitetene vil være tilgjengelige alle dager fra klokken 10 til 17. I tillegg til padling med sup, kajakk og kano, vil BUA tilby korte båtturer og fisking med magnet og vanlige stenger. BUA har også regien på en daglig gigasup-regatta.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

IMG_2193