Konsert med Lars Jakob Rudjord, på scenen på Torvet

Søndag 17. juli 2022
kl. 21.00

OBS: På grunn av sykdom utgår dessverre konserten med Ingvild Koksvik. Koronaen har vært på besøk igjen, og satt sangstemmen fullstendig ut av spill for en liten stund. Men Farsundsfolk er løsningsorienterte, og heldigvis har pianist Lars Jakob Rudjord kastet seg rundt og lovet å spille i stedet! 

Lars Jakob Rudjord fra Farsund lager instrumentalmusikk som tar deg til steder du aldri har vært før. Melodiene hans er ofte inspirert av norsk folkemusikk og nordisk folklore. Og selv om musikken er uten ord, handler alltid låtene om noe, enten det er putringen fra en 50-talls Marna-motor, utsikten fra Lista Fyr, å føle seg litt liten under en massiv stjernehimmel, eller det pulserende storbylivet i Roma eller New York. Han tar deg også med innover i landet, med musikk inspirert av sin tippoldefar – slåsskjempen og stordanseren Kjempe-Jo fra Tovdal. 

Lars Jakob Rudjord har etablert seg som et solid navn som utøver og komponist på den nye, moderne klassiske musikkscenen, og høstet lovord som “Det er bare å senke skuldrene og la stressfølelsen forsvinne” (Fædrelandsvennen), “…gloriously cinematic but electronically enhanced piano compositions, with a visual flourish” (Under The Radar Mag, UK) og “…a soundtrack composer in a modern classicalist’s skin. You’ll be pressing start all over again” (Drifting, Almost Falling, US). Han debuterte også nylig som filmkomponist, med musikken til NRK-dokumentaren “Therese – jenta som forsvant”. 

kaperuka-maskott