Ønsker velkommen til Kunstgata

Nisjebutikkene slår seg sammen og gjør Kirkegaten om til en kunstgate under Kaperuka.

– Vi stenger parkeringsplassen mellom Nordea-bygget og Galleri Farsund, og inviterer små og store til kunst- og kulturverksted, sier Anne Bente Birkeland.

Med seg på laget har Galleri Farsund-innehaveren keramiker Jan Christian Hvistendahl, skredder Agnieszka Johansen og møbelsnekker Hilde Lysbakken – som alle driver virksomhet i Kirkegaten. I tillegg kommer gitarmaker Edvard Steijn fra Korshamn.

– DET ER STAS med store butikker, men det er også viktig å bevare nerven fra det som en gang var Farsund by og som vi som driver nisjebutikk er representanter for. Vi håper å kunne lokke folk opp fra Torvet og vise dem hva vi holder på med, sier Birkeland.

Workshopen vil være åpen torsdag, fredag og lørdag fra klokken 12 til 15 under Kaperuka. Det vil bli anledning til å utforske en rekke kunst- og håndverksdisipliner.

– HOS MEG vil du kunne dekorere kopper og få dem glasert, sier Hvistendahl.

– Jeg vil tilby å tegne mønstre som du så kan brodere. Dessuten vil jeg vise ulike sømteknikker og kanskje også maskinsøm, sier Johansen.

– Som lokal møbeltapetserer har jeg veldig lyst til å lære bort noen «basic skills». Du vil kunne prøve deg med nåla, og du trenger ikke å ta med egne møbler, forklarer Lysbakken.

–  Jeg vil legge opp til maling og lek med farger. Inne på galleriet blir det kunstutstilling. Jeg vil ha med meg bildekunster Henning O. Ertzeid og Anne Haugland som assistenter. I tillegg vil Edvard Steijn sitte her og lage gitarer, sier Birkeland, og legger til:

– Vi legger opp til at dette skal være en familieaktivitet, ikke sted der du kan plassere barna og gå. Målet er å vise frem ulike typer yrker og gjøre ting sammen.

BORTSETT FRA glaseringen av keramikkoppene, som jo innebærer litt kostnader, vil alle aktivitetene være gratis.

Johansen og Lysbakken håper flere vil få opp øynene for at tradisjonelt håndverk og praktiske fag kan være en yrkesmulighet.

– Det er gøy gjøre noe med hendene, enten det er å brodere eller dekorere kopper, sier Johansen.

– Vi håper å kunne tenne en flamme hos barn og unge, sier Lysbakken.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Kunstgatefolket: Anne Bente Birkeland (t.v.), Agnieszka Johansen, Hilde Lysbakken og Jan Christian Hvistendahl.

AQ9I6850